30/5

När jag vaknade upp imorse insåg jag att livet är otroligt härligt. Jag menar, jag har världens bästa vänner och familj och vi får sommarlov om 12 dagar. Vad mer kan jag begära? Så nu är jag helt seriöst positiv inför att plugga både idag och imorgon, det har jag nog aldrig varit förut.

Extremt taggad inför fest är jag också, så ge mig den 11/6 nu tack!



Scotty doesn't know, so don't tell Scotty

28/5

Det är sommarlov om exakt 2 veckor, jag kan inte få in det i min hjärna.. Tanken på att det är så lite kvar är helt underbar! Var bara tvungen att skriva det, ska försöka få ihop lite längre inlägg framöver. Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen.

27/5

Imorse åkte mamma iväg på en utbildning, så nu är jag ensam hemma tills på fredag. Skönt på många sätt, men det kan bli lite smått ensamt också. Idag slutade vi tidigt som vanligt, så jag och M drog hem till mig och pluggade, lagade god mat och sjöng lite Singstar. Vi måste ha fler sådana här dagar/kvällar gumman! Fast vi kan ju skippa pluggandet dock, även om det var riktigt kul. "Gone and watch hockeymatches" Översättning direkt från svenskan? Japp! He-he. Nej, beviset på hur duktiga vi är på engelska kan ni se här nedan. Hihi. Vi blev så pass stolta över vår lilla text om en denna grymma film att jag bestämde mig för att lägga in den här, så läs och njut (om ni orkar förstås).


Emotional, fascinated and heartbreaking. Green Street Hooligans sweeps everyone off their feet. The movie is about the journalist-student Matt Buckner who gets caught with his roommate’s drugs and gets thrown out of the top university Harward. He flies over the Atlantic to his sister Shannon in England where he gets in touch with her husband Steve’s brother Pete, who is a football hooligan. After a while Matt catch sight of the dark side of football. Together with Pete and his friends Matt gets to experience many games and his first real fight. But the most important thing he learns is to stand his ground, to never give in no matter how hopeless it seems. He realizes the value of telling the truth and learns what a small lie can cause. Friendship is shaped, trust is torn, promises are shattered and life’s goes to waste. In one of our times most well spoken movies.

On some levels this movie is a little bit dangerous for the society. It is captivating and makes people want to fight. The characters feelings on the screen reinforces the belief of that it is real. For certain people this really is reality but we hope it is not as bad as it looks in this film.


This may not sound like a good movie with violence as its main subject. But it also contains love and unbreakable friendship. It shows us how a sport can unite a group of people who doesn’t even know each other. We have felt how it can be like. Since three years back we have went to see VIK play icehockey games in ABB Arena. It is amazing how you can band with so many unknown people, people with names you don’t even know. For some it still feels strange, that the two of us, the calmest girls of all time is interested in screaming their lungs out while watching such a violent game. To be honest, four years ago it felt kind of strange to us too.

Some people don’t see hockey, or any other sport for that matter, as something a girl should watch and Green Street Hooligans is not a typical girl movie. But at the same time it reaches out to everyone who is old enough to see it, whether you are a man or a woman. The movie includes a pinch of almost everything there has to be to make it good. It is emotional, sad, happy and at some parts even fun.

Green Street is not one of a kind, there are many films that contains the same things. Why Green Street Hooligans then? There are several reasons, the main one is that you feel involved in the life’s of the characters. The friendship between them goes through the box. You can almost feel what they feel, the way they reflect their motions makes the movie seem real.

Although we have seen more movies than we can count to in our eighteen year old life’s this one is the one that have meant the most to the both of us. We are not that big fans of football, not of traitors and we don’t see violence as the final solution, but we will always carry the message with us. No matter how hopeless, we will always stand our ground.

Matilda and Daniela, MP07B


25/5

Hade nationella i engelska idag, den muntliga delen. Vill inte tänka på hur det gick, ska väl vara glad om jag fick G. Är fortfarande helt skakis.. Fast det kan väl i och för sig bero på att jag bara har ätit 3 knäckemackor idag. Jag älskar mat, så det är rätt synd att det är mindre god mat i skolan.. Jag menar fisk i tomatsås? Låter ju hur gott som helst, he-he. Nej, jag ska inte sitta här och klaga.. Det finns de som har det värre, men det är så svårt att låta bli.

Så nu ska jag äta innan jag svimmar och sedan begrava mig själv i plugg, men innan dess blir det ett avsnitt av Gossip Girl.

23/5

Sådärja, nu har jag förnyat bloggens utseende. Vet inte riktigt om jag är nöjd.. Äh, den får duga för ett tag framöver! Nu är den här långhelgen snart slut, men inte sörjer jag över det. Bara 19 dagar kvar tills det är sommarlov ju, det kan jag allt stå ut med (tror jag). Någon mer än mig som längtar ihjäl sig till avslutningskvällen? Riktigt dum fråga egentligen.
Nej, nu ska jag tillägna resten av den här kvällen åt att titta på film.

21/5

Idag fyller världens bästa pappa år, nämligen min! Congratulations <3



20/5

Och så var den här skolveckan slut då, riktigt skönt med två dagar extra ledigt. Nog för att jag kommer bli tvungen att plugga mig igenom båda dagarna, men ändå. Har massor med arbeten som jag inte har gjort klart, men nu jävlar ska jag ta tag i det. Det är snart sommarlov, håll ut Daniela..



A tiny voice is whispering your name, and I'm going insane

17/5

Först och främst ska jag gratulera Alexander Rybak och Norge till vinsten av ESC 2009. Enligt mig är låten helt underbar och man kan ju säga att jag inte var helt ensam om att tycka det (med tanke på röstresultatet). Den har hur som helst spelats X antal gånger ur mina högtalare, he-he.

Denna söndag spenderades ute i solen på Björnön med pappa och Maggan. Passade på att fotografera en massa till mitt bildspel som ska vara klart på tisdag, lycka till med det Daniela. I alla fall, smart som jag är så satt jag med samma sida mot solen lite för länge, så nu är min högra arm helt röd. Duktigt va? Det bränns, det bränns riktigt mycket. Nu ska jag lägga mig i sängen och kika på TV, kommer antagligen somna. Puss


Förresten så är helgens låt numero 2 No Surprise - Daughtry, utan tvekan.

15/5

Och så var det fredag igen då. Det måste vara den bästa dagen av alla sju dagar. Fint väder är det också,  det enda minuset är att man blåser bort lite halvt. Jag och mamma ska snart ha en mysig hemmakväll med god mat och massa onyttigheter efteråt.

Förresten så sa jag ju häromdagen att jag skulle köpa de där "vita" skorna från Bianco. Men jag gick och kikade på dem idag igen och konstaterade då att de är alldeles för beiga. Så jag och M kilade vidare till Belle Shoes och där fick jag syn på dessa skönheter, som nu är mina. Skyhöga och helt perfekta!


14/5 - Kistamässan






Sötisar i en häftig videotelefon


Fusksnö, gjort av silikon. Vi fick med oss lite hem faktiskt!


Världens gulligaste lilla robotdinosaurie. Skulle ha tagit med mig honom hem!



På några av de olika "avdelningarna" kunde man vinna lite prylar. Så för skojs skull bestämde vi oss för att vara med i en av dem. Där kunde vinna antingen ett par hörlurar (värda ca 2500), en mikrofon (värd 1000) och lite tröstpris. Och jag som har så otur annars i lotteri, vann såklart 2:a pris, som var mikrofonen. Och eftersom jag inte har någon som helst användning för den, så ska jag försöka sälja den till skolan.

14/5

Idag bär det av till huvudstaden igen. Vi ska på en ljud/film mässa, vilket ska bli riktigt kul! Efter det ska jag (om jag orkar) köpa skorna här under, fast i vitt. Tror de blir perfekta till min klänning. Nu går bussen till El Stockholmo om ca 10 minuter, så nu ska jag slita mig från Medias datorer och umgås med mina söta vänner. Puss!




11/5

Förlåt för dålig uppdatering. Det här blir inte ett långt inlägg precis, för jag vill bara sova.
Hade en supertrevlig lördagskväll i alla fall, innan allt blev som det blev. Stukad fot och stukat lillfinger, lite klantig är jag allt. Men jag lever, antar att det är huvudsaken. Good night


Scream - Chris Cornell feat. Timbaland


7/5

Nu är snart ännu en skolvecka avklarad.. Jag kan inte fatta att vi snart sitter där i aulan och halvlyssnar på rektorernas fina tal och bara väntar på att få springa ut därifrån. Känner att ledigheten behövs nu! Men några veckor är det kvar och jag måste se till att plugga på rejält.

Åkte ner på stan med mamma idag och köpte tyg och mönster till min avslutningsklänning. Den kommer varken att bli grön eller speciellt tight, men den kommer däremot att bli snyggare! Om ni inte förstår vad jag menar med mina gulliga små pilar så ska jag försöka förklara i ord så gott jag kan. Rosetten ska vara i det vita tyget (som ser ljusblått ut på bild) och sättas fast i midjan. Själva klänningen ska vara i det blåa tyget (även bandet som går runt) och så ska vi korta upp den en bit.. För jag vill inte att den ska gå ända ner till knäna. Ska försöka lova att inte ändra mig, det är försent för det nu. Nej, tror det här kommer bli asbra! En puss till min mamma.

Vad är det mer för speciellt med den här dagen då? Jo, det är Joacims tur att bli 18 år, massa grattis på dig! Och det var då fan vad alla fyller 18, vad är det för speciellt med den åldern egentligen? He-he, skojade bara. Morr, jag vill också.



6/5

Som de flesta vet så älskar jag onsdagar, med tanke på att vi bara har Rörlig bild. Rolig lektion och kort dag, det kan ju knappast bli bättre? Som jag nämnt i ett tidigare inlägg, gör vi en dokumentär om GBs nya glassar. Så idag filmade vi klart allting. Och ni kan ju gissa vad vi sparade till sist? Det bästa såklart, själva testandet av glassarna. Nästa gång ska vi klippa ihop allting, sen är vi klara. MVG+ till oss! Nästa uppgift är att göra en musikvideo.

Om exakt 6 månader fyller lilla jag 18 år. Grattis i förskott då Daniela, he-he.. Ett bra tag kvar tills dess. Fast tiden kommer säkert att rusa förbi, som vanligt. Puss




Was it really worth it? Was she everything, that you were looking for to feel like a man?

5/5


En napp i munnen och en napp i handen. Tur att jag inte ser sömnig ut alls, ha ha!
Vill vara liten igen..

4/5

Helgens händelser..
Var på fest hos Anna i lördags som fyllde hela 18 år. Grattis igen och tack för en jättetrevlig kväll! Det var väl ungefär allt som hände, så byter ut "händelser" till "händelse". Hade faktiskt inte orken till att göra mycket annat heller efter den kvällen! Träningsvärk? Japp.

Och nu till ännu en seg måndag. Men faktiskt så var det en ovanligt rolig måndag, även om regnet öste ner i princip hela dagen. Jag och Johanna kan ju inte göra annat än att tacka Johan Glans för det. "Du din jävel..." Haha, bäst helt enkelt!



Goodbye, my hopeless dream..

1/5

Och så var det den första maj då, helt otroligt hur fort tiden går! För min del blev det bara en lugn kväll igår. Grillade grillspett med mamma och tittade på The Notebook för ungefär hundrade gången. Men vad då? Den visades ju på tv så varför inte. Så efter att ha gråtit ögonen av mig till den somnade jag gott i min älskade säng.

Imorgon blir det 18 års party hos Anna, kommer säkert bli hur kul som helst! Så idag ska jag bara ta hand om mig själv. Och jag börjar med en springtur i Rönnbyspåret (dags att komma igång igen) och efter det blir det ett bad. Sen lite One Tree Hill-tittande antar jag (fjärde säsongen nu). Puss

RSS 2.0
Min profilbild